image
Sursa foto: jurnal.md

Tauber, înregistrată în calitate de candidat la funcția de primar de Bălți; Spătaru - respinsă: CEC e cu temele nepregătite

Marina Tauber, din partea Partidului Politic Șor, și Daria Fiodorova, de la Partidul „Ai Noștri”, au fost înregistrate în calitate de candidați la funcția de primar al municipiului Bălți. Totodată, înregistrarea Arinei Spătaru, pretendent neafiliat, a fost respinsă. Informația a fost confirmată pentru IPN de secretarul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălți, Viorica Cemârtan.

Secretarul Consiliului a precizat că, în privința Arinei Spătaru, Consiliul a emis hotărârea de neînregistrare, „deoarece nu au fost întrunite toate cerințele necesare pentru înregistrare, dintre care colectarea semnăturilor”.

Pe pagina sa de Facebook, Arina Spataru a declarat că, pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie din Bălți, noul CEC a venit cu temele nepregătite, cu un cod electoral învechit, contradictoriu și discriminatoriu, iar organizarea alegerilor locale noi din Bălți este făcută cu scopul de a promova candidații cu resurse financiare și administrative considerabile. Ea consideră că s-a produs o nedreptate față de ea și cei 3600 de bălțeni care au semnat listele de subscripție.

CECE Bălț  urmează să examineze astăzi setul de documente depus de Vladimir Dachi, de la Partidul Politic „Noi”.

Pentru zece candidați înregistrați de CECE Bălți a început deja campania electorală. Este vorba despre: Boris Marcoci, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Ion Starciuc, din partea Partidului Acasă Construim Europa, Maxim Burduja, din partea Partidului Unității Naționale, Alexandr Nesterovschi, din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Nicolai Grigorișin, candidat independent, Ivan Tulburi, candidat înaintat de Partidul Liberal, Nicolae Chirilciuc, din partea Partidului „Patrioții Moldovei”, Fiodor Ghelici, înaintat de Partidul Politic „Partidul Oamenilor Muncii”, Marina Tauber din partea Partidului Politic Șor și Daria Fiodorova de la Partidul „Ai Noștri”.

Alegerile locale noi vor avea loc la Bălți la 21 noiembrie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: