image
Sursa foto: euractiv.com

Joseph Daul, către DA și PAS: Doar voi puteți oferi alternativa pe care o merită poporul RM - o țară democratică și prosperă

„Doar voi puteți oferi poporului Moldovei alternativa pe care o merită, o țară democratică, prosperă și liberă, unde sunt respectate statul de drept, independența sistemului justiției și drepturile omului, iar corupția este eradicată”.

Este mesajul lui Joseph Daul, președintele Partidului Popular European, cel mai mare şi cel mai influent partid de centru-dreapta la nivel european, adresat viitorului Bloc ACUM, creat de Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate și importanți exponenți ai societății civile.

Oficialul european a transmis o declarație de susținere la evenimentul de lansare a angajamentelor asumate de forțele antioligarhice în fața cetățenilor.

„Vreau să felicit partidele din Moldova, membre al PPE, pentru fermitatea lor în a crea un front unit la următoarele alegeri parlamentare, planificate pentru 24 februarie 2019. În ultimii ani am devenit profund conștient de condițiile ostile în care activați și provocările serioase cu care vă confruntați înainte de aceste alegeri decisive. Totuși am avut mereu convingerea că prin unitate putem învinge. și voi ați demonstrat acest lucru”, spune Dual, amintind de conjugarea forțelor Platformei DA și PAS la alegerile prezidențiale și cele din Chișinău.

„Aceste alegeri au demonstrat că până și cele mai revoltătoare și antidemocratice tactici nu pot rezista în fața puterii oamenilor aflați la urna de vot. Forța cetățenilor care acționează împreună este cel mai bun remediu împotriva oligarhilor și dictatorilor în devenire.

Schimbarea controversată a sistemului electoral, anularea brutală a alegerilor din Chișinău și acțiunile groaznice, însă regulate de intimidare și hărțuire a activiștilor de opoziție m-au făcut să înțeleg că drepturile și libertățile democratice sunt mai mult decât oricând în pericol în Moldova, a continuat liderul PPE.

„Este evident că alianța Plahotniuc-Dodon va face orice pentru a menține controlul asupra țării, astfel îndepărtând-o de calea europeană. Potențialul enorm de dezvoltare economică și socială care-l poate avea Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu UE este irosit. Astăzi, mai mult decât oricând, Moldova are nevoie de forțe democratice și proeuropene, din familia noastră politică, care să-și unească eforturile într-o forță de centru-dreapta, puternică, unitară, bazată pe profesionalism și integritate”, a remarcat Joseph Daul.

„Doar voi puteți oferi poporului Moldovei alternativa pe care o merită, o țară democratică, prosperă și liberă, unde sunt respectate statul de drept, independența sistemului justiției și drepturile omului, iar corupția este eradicată. Sprijinim partenerii noștri din Moldova, membri ai PPE și vom fi alături de ei în aceste vremuri dificile. Prieteni, chiar dacă prezentul pare sumbru, nu vă pierdeți speranța în viitor. Am certitudinea că unitatea din partidele membre ale PPE, precum și rezistența și dorința de schimbare a cetățenilor RM arată că vă așteaptă un viitor mai bun”, a încheiat președintele celui mai mare şi cel mai influent partid de centru-dreapta la nivel european.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: