image
Sursa foto: Jurnal TV

Reacția deplasată a unui inspector fiscal la adresa reporterului Jurnal TV după ce a fost întrebat despre averea impunătoare

Întrebările jurnaliștilor cu privire la averea deținută îi urzică tare pe unii funcționari. Printre aceștia - și un angajat de la Serviciul Fiscal de Stat. Într-o convorbire telefonică, inspectorul Mihail Garmandir a considerat că e în firea lucrurilor să-l insulte pe reporterul Jurnal TV. Instituția cere tragerea la răspundere penală și disciplinară a funcționarului.

Mihail Garmandir este inspector principal în cadrul Serviciului Fiscal de Stat. Locuiește într-o casă impunătoare în suburbia Chișinăului, numită Codru. Imobilul este indicat în darea de seamă cu privire la avere, cu o valoare mult mai mică decât prețul de piață. În declarația pentru anul 2017, Garmandir a specificat că a intrat în posesia unei mașini de teren, model Mitsubishi, în valoare de 25 de mii de dolari. Reporterul Jurnal TV l-a contactat pe funcționar pentru a-i adresa întrebări cu privire la un dosar penal pentru corupere, în care a figurat el și alții, în anul 2013. Dar și pentru a face unele precizări cu privire la averea pe care a declarat-o. Răspunsul inspectorului a fost unul ieșit din comun.

Jurnal TV a depus o plângere la procuratură, prin care solicită atragerea funcționarului la răspundere penală pentru intimidarea unui jurnalist. Infracțiunea prevede o pedeapsă cu amendă de până la 32 de mii de lei cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la doi ani. Totodată, solicităm Inspectoratului Fiscal să-și sancționeze disciplinar angajatul pentru comportamentul indecent, de care a dat dovadă. Precizăm că Mihail Garmandir a fost contactat de reporterul Jurnal TV în cadrul pregătirii unei investigații cu privire la un dosar de corupție și trafic de influență. Materialul va fi publicat în una din edițiile următoare ale emisiunii 60 de minute, cu Vasile Năstase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: