image
Sursa foto: jurnal.md/Nadea Roșcovanu

EXCLUSIVITATE: Plahotniuc ar încerca să obțină azil politic în Emiratele Arabe; S-a întâlnit cu mafiotul bulgar Vasil Bojkov

Vladimir Plahotniuc s-ar fi întâlnit cu mafiotul bulgar Vasil Bojkov la mijlocul lui septembrie, în Emiratele Arabe Unite. Informațiile au fost dezvăluite în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

„Sursele noastre ne spun că, în prima jumătate a lui septembrie, pentru o perioadă scurtă, Plahotniuc a fost în Emiratele Arabe Unite. A avut întrevederi cu o figură extrem de controversată, cu mafiotul numărul 1 din Bulgaria, Vasil Bojkov”, a comentat jurnalistul Alex Cozer.

Potrivit surselor citate, Plahotniuc ar încerca să obțină azil politic în Emiratele Arabe Unite, în condițiile în care din partea Turciei i-ar fi greu să obțină acest lucru, pentru că Republica Moldova are tratat de extrădare cu acest stat.

Bojkov este cercetat în Bulgaria pe șapte capete de acuzare, pentru conducerea unei grupări infracționale, de estorcare de bani, tentativă de mituire a unui oficial, instigare la comiterea unei infracțiuni, etc. Totodată, acesta este beneficiarul „Loteriei Moldovei”.

Amintim că Vladimir Plahotniuc, învinuit de către procurori pe trei capete de acuzare, inclusiv „spălare de bani în proporții deosebit de mari”, a părăsit acum o lună teritoriul Statelor Unite. Conform autorităților vamale americane, Plahotniuc a zburat din orașul Miami pe 28 august curent.

Marți, 29 septembrie, autoritățile turce au notificat Procuratura Generală din Moldova că Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul țării lor. Astăzi, MAI a anunțat că avea de mai mult timp informații despre ultimele locuri de aflare a lui Plahotniuc, că acesta a părăsit SUA și a traversat frontiera cu Turcia și România, dar că procesul de căutare a fostului lider PD s-a complicat din cauza presei și a unor politicieni.

Live - Secretele Puterii, 30.09.2020

Vladimir Plahotniuc e în Turcia și, potrivit surselor noastre, a avut câteva întrevederi cu personaje foarte interesante, în diferite zone ale lumii, în ultimele săptămâni. Cine sunt acestea, aflați în exclusivitate,, la Secretele Puterii. COMENTEAZĂ LIVE PE PAGINA NOASTRĂ https://www.facebook.com/jurnaltv/ Publicată de „Secretele Puterii”, cu Alex Cozer, la Jurnal TV pe Miercuri, 30 septembrie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: