image
Sursa foto: captură video

Siegfried Mureșan, despre cele 100.000 de testele pe care RM urmeze să le procure din China: „Nu vă jucați cu viața omului”

După ce Igor Dodon a anunțat anterior că Republica Moldova urmează să procure din China circa 100.000 de teste pentru despistarea noului coronavirus, europarlamentarul Siegfried Mureșan a criticat dur decizia luată de autoritățile de la Chișinău. Mureșanu a îndemnat responsabilii să „nu se joace cu viața cetățeanului”.

Într-o intervenție prin skype în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV, europarlamentarul Siegfried Mureșan a menționat că: „Poziția mea este foarte clară și dură! Nu vă jucați cu testele, fiindcă a vă juca cu testele înseamnă a vă juca cu viața cetățenilor. Am văzut cu toții teste din China care au o rată de sucees de doar 30%. Asemnea teste slabe, proaste au fost importate în Spania și în alte țări ale UE. Din 10 persoane infectate, doar trei sunt corect identificate. La șapte din zece persoane li se spune „sunteți sănătoși” și sunt consecințe negative”.

Consecințele sunt extrem de grave, susține europarlamentarul.

„În primul rând, omul nu primește tratament, deoarece se crede că e sănătos, și în al doilea rând, i se spune că e sănătos, omul iese pe stradă și există riscul să îmbolnăvească și alte persoane. Este foarte important ca toate testele achiziționate să fie de foarte bună calitate. Și nu spun că în China n-ar putea fi și teste de bună calitate, dar vă spun că au existat experiențe negative cu teste fără certificate medicale. De aceea vă spun, atenție la teste!”, a conchis Mureșanu.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: