image
Sursa foto: jurnal.md

DOC // CEC îndeamnă primarii să nu organizeze secţiile de vot în incinta instituţiilor de învăţământ

Timp de 10 zile primarii din Republica Moldova trebuie să identifice alte spații pentru secțiile de vot, se arată într-un document a Comisiei Electoral Centrale.

CEC a îndemnat primarii să nu organizeze secţiile de vot în incinta instituţiilor de învăţământ, recomandând ca până pe 26 septembrie să se identifice alte spaţii pentru acest scop, se arată în document.

Doina Gherman, deputat PAS susține că înțelege grija pentru sănătatea oamenilor dar timp de 10 zile primarii nu vor putea soluționa problema spațiilor pentru secțiile de votare.

Înţelegem că grija pentru sănătatea publică este prioritară, dar organizarea alegerilor în spaţii total nepregătite pentru acest scop, din contra va creşte pericolul pentru sănătatea oamenilor. Aproape jumătate din numărul secţiilor de vot sunt amplasate în şcoli şi grădiniţe, instituţii spaţioase, cu acces public, comode pentru oamenii în etate şi pentru cei cu dizabilități. Nu credem că în 10 zile se va putea soluţiona această problemă. De unde vor găsi primarii localuri special amenajate, pentru a garanta votarea în siguranţă?

Considerăm că este o decizie abuzivă, netransparentă, nedemocratică, care va crea haos şi va împiedica cetăţenii să-şi exercite dreptul fundamental la vot. Vom contesta această decizie şi vom insista pe organizarea unor alegeri libere şi corecte”, scrie pe pagina se de Facebook Gherman.

ceccec

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: