image
Sursa foto: national.ro

Mai mulți fermieri din țară au fost trași pe sfoară de către două firme; Le-au luat marfa, dar nu le-au plătit

Cinci fermieri din diferite localități anunță că două firme le-au luat marfa, dar nu le-au plătit. Este vorba despre recolta anului trecut. „Am fost jefuiți în proporții deosebit de mari și cerem implicarea instituțiilor statului”, au declarat agricultorii în cadrul unei conferințe de presă. Datoriile variază de la 100 de mii de lei până la un milion. Cel vizat, fondator al ambelor companii, nu a comentat, deocamdată, acuzațiile.

Fermierii au precizat pentru presă că în cadrul unor discuții telefonice cu operatorii a două companii erau stabilite prețul mărfii, cantitatea, metodele de livrare și cheltuielile de transportare a producției. Potrivit unui acord verbal, cumpărătorul urma să plătească în decurs de patru - șapte zile. Până astăzi, niciun ban.

Agricultorii spun că sunt nevoiți să achite impozite, iar de pregătirile pentru un sezon nici nu poate fi vorba.

Oamenii spun că au apelat la autorități, dar acestea le sugerează să aștepte. Au fost deschise și dosare în acest caz, însă fermierii nu au încredere în corectitudinea anchetei.

Proprietarul celor două companii reclamate de către fermieri, Stepan Lucaș, nu a răspuns la telefon, pentru a da o replică. Am încercat să aflăm de la poliție detalii despre dosarele deschise. Ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Mariana Bețivu, ne-a promis că se va documenta și va reveni, însă nu a făcut-o, deocamdată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: