image
Sursa foto: Jurnal.md

Fostul avocat al lui Filat: „Plahotniuc îi organiza mese cu prieteni în penitenciar și îi trimitea cadouri de Crăciun”

Fostul premier Vladimir Filat ar fi stat în penitenciar ca într-un hotel, spune fostul avocat al acestuia, Igor Popa. Mai mult, fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, avea grijă ca Filat să petreacă împreună cu prieteni și să primească daruri de Crăciun în schimbul tăcerii. Declarațiile au fost făcute de fostul avocat al lui Filat, Igor Popa, după ce fostul premier i-a adus mai multe acuzații în ultima perioadă.

Plahotniuc și-a dorit un lucru, ca Filat să nu vorbească, să-l țină izolat în celulă, să tacă și asta s-a întâmplat. Filat a acceptat un deal, a avut condiții foarte bune în celula sa. Pe mine mă trimiteau să vorbesc doar dacă era cazul, în rest ei vorbeau la telefon și Plahotniuc, spune el, i-a promis că-l va scoate din pușcărie. Filat povestea că Plahotniuc într-o seară i-a organizat o masă copioasă cu șampanie și cu prieteni, s-a îmbătat și nu ajungea până la celulă. Altă dată îmi povestea că i-a trimis cadouri de Crăciun. Filat și Plahotniuc sunt un întreg. Acești doi complici în jaful bancar cooperează până în ziua de astăzi și vorbesc la telefon până acum, a declarat Igor Popa în cadrul talk-showului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Igor Popa mai spune că Vladimir Filat și Vladimir Plahotniuc țin legătura și vorbesc la telefon până în ziua de astăzi.

Ei au rămas prieteni până în ultima clipă. În afară de tăcere a fost și serviciul lui de a oferi consultație. Filat îi spunea lui Plahotniuc și îl consulta cum să se comporte în public pentru a câștiga în scrutinul electoral. Filat i-a cerut lui Plahotniuc susținere financiară și politică. La ultima discuție îi spunea că „Vlade, uite, Platon este împotriva mea și a ta, acuma trebuie să ne unim forțele și să luptăm cu acest Platon”, a declarat avocatul Igor Popa.

Fostul avocat a lui Filat mai spune că declarațiile și acuzațiile acestuia sunt acum investigate de procurorii din Germania.

„Din momentul în care am auzit acuzațiile aberante ale lui Vlad Filat, am avut nevoie de timp pentru documentare. Am adresat o plângere penală față de procurorii din Germania în care am cerut să se investigheze faptele declarate de el. Totodată am încercat să luăm legătura cu el pentru a înțelege de ce face astfel de declarații, dar nu ne-ea răspuns, ulterior ne-a rugat să nu facem declarații de presă. Prima reacție după declarațiile lui a fost să râdem în hohote”, a mai adăugat Popa.

Vladimir Filat se află peste hotare și nu a putut fi contactat pentru o reacție. Vom reveni ulterior cu reacția liderului PLDM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: