image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Nicu Popescu, despre tensiunile de la granița ruso-ucraineană: RM e pregătită pentru orice scenarii, negative sau pozitive

Ministrul de Externe, Nicu Popescu a asigurat că R. Moldova este pregătită pentru „orice scenarii, negative sau pozitive” legate de situația tensionată de la granița ruso-ucraineană.

Popescu și-a exprimat speranța că actualele tensiuni din regiune vor fi soluționate prin metode pașnice, prin metoda dialogului, în baza respectului suveranității și integrității teritoriale a tuturor statelor din regiune, evident și a Ucrainei, evident și a R. Moldova.

„Evident că suntem foarte îngrijorați, dar sperăm că această fază de tensiuni va fi depășită”, a declarat ministrul de Externe la Europa Liberă.

Președintele american Joe Biden și Departamentul de stat american i-au îndemnat, joi seară, pe cetățenii americani care se mai află în Ucraina să părăsească imediat țara, pentru că – a spus Biden – „lucrurile ar putea deraia foarte repede”.

Agenția Centrală de Informații (CIA) și oficiali din armată l-au informat pe președintele Joe Biden că, în baza celor mai recente informații, există temeri că un atac al Rusiei împotriva Ucrainei ar putea avea loc miercurea viitoare, pe 16 februarie, potrivit unor surse citate de publicația germană Der Spiegel.

Noutăţile partenerilor

comentarii: