image
Sursa foto: Jurnal.md

Dorin Damir a fost ELIBERAT din pușcărie: Primele sale declarații

Update 17:10 // „Mă scuzați, dar nu dau nicio declarație, vă rog frumos. Dosarul este secret, după finalizarea lui ne vom clarifica. Pledez nevinovat și am pledat întotdeauna”, a declarat presei Dorin Damir. Avocatul lui Dorin Damir le-a spus jurnaliștilor că clientul său a semnat o declarație de nedivulgare a informațiilor din dosar.

Știrea inițială

Președintele asociației FEA, Dorin Damir, finul fostului șef al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, fugar din Republica Moldova, a fost eliberat din pușcărie. La fel și șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, vizat în același dosar.

Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, care a respins demersurile procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului în privința a doi inculpați pe dosarul angajărilor fictive în fosta Direcție nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratul General al Poliției al MAI.

În privința lui Damir, magistrații au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, deși procurorii solicitaseră menținerea arestului preventiv.

În privința fostului șef al Inspectoratului de Poliție Bălți, a fost dispus controlul judiciar pentru 60 de zile.

Deocamdată, instanța a pronunțat doar dispozitivul deciziei, fără partea motivantă. Totuși, potrivit legii, procurorii sunt în imposibilitate să o conteste la Curtea de Apel.

Anterior, ședința de judecată fusese amânată din cauza lipsei avocaților care declaraseră grevă.

Cercetați pentru abuz de putere în dosarul angajărilor fictive în cadrul Direcției 5 a Inspectoratului Național de Investigații, cei doi inculpați au fost reținut în luna iulie, în urma mai multor percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

Atunci fuseseră reținute trei persoane - Valeriu Cojocaru, Dorin Damir și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră.

Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații. Sunt cercetate cinci componențe de infracțiuni: abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice. Cei vizați riscă de la doi până la 12 ani de închisoare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: