image
Sursa foto: Getty Images

Premii record la Australian Open: S-a anunțat suma uriașă pusă la bătaie în 2019

Organizatorii de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, au mărit cu 10% suma tuturor premiilor pentru ediția 2019, programată în perioada 14 - 27 ianuarie la Melbourne, informează presa de la antipozi.

Valoarea totală a premiilor care vor fi oferite va crește de la 55 milioane de dolari la 60,5 milioane de dolari australieni (37,3 milioane euro), câștigătorii probelor de simplu masculin și feminin urmând să încaseze câte un cec egal. La ediția din 2018, Roger Federer, la masculin, și Caroline Wozniacki, la feminin, au primit fiecare câte un cec în valoare de 4 milioane de dolari.

Este pentru prima oară în istoria acestui turneu când premiile acordate vor depăși plafonul de 60 milioane dolari australieni, subliniază cotidianul The Sydney Morning Herald.

O altă noutate anunțată este introducerea unui cronometraj de 25 secunde, înaintea fiecărui serviciu, pentru a se evita tragerile de timp. Totodată, verificarea electronică va fi utilizată pentru a clarifica anumite faza litigioase.

În finala feminină din 2018, Wozniacki a învins-o în trei seturi pe Simona Halep, care s-a ales cu un ce in valoare de 2 milioane de dolari australieni (1,615 milioane de dolari).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: