image
Sursa foto: acum.md

Mesajul de mobilizare la vot al lui Andrei Năstase: „Duminică va fi momentul istoric al eliberării de sub dictatură”

„Duminică, 24 februarie, va fi momentul în care Moldova își va număra cetățenii liberi, demni, cinstiți și curajoși. Va fi momentul istoric al eliberării de sub dictatura unui regim care ne ține în întuneric, ne minte zilnic cu știri și sondaje false, ne umilește, ne sărăcește, ni-i alungă pe cei dragi prin străinătăți.” Este mesajul de mobilizare al copreședintelui blocului ACUM Platforma DA și PAS, Andrei Năstase, și a fost lansat în cadrul unui briefing susținut astăzi de blocul ACUM.

„Duminică va fi momentul în care va trebui să ne gândim la cei pe care sărăcia generalizată și metastaza corupției endemice i-a gonit din țară. Duminică trebuie să ne gândim la copiii, frații sau părinții noștri din diasporă, cărora, acest regim criminal, refuză să le mai recunoască cetățenia, pe care i-a condamnat în lipsă la uitare și nu-i mai lasă să voteze pentru schimbare, pentru dreptate, pentru o viață mai bună Acasă.

Duminică trebuie să ne gândim la cât am pătimit și suferit în toți acești ani. Să ne gândim că avem o singură viață și că viața noastră nu aparține unuia sau altuia, ci doar copiilor noștri. Copii pe care, în fața lui Dumnezeu, suntem datori să-i creștem și să-i educăm în familii armonioase, într-o țară normală, să facem din ei oameni harnici și cinstiți.

Pe 24 februarie trebuie să ne gândim la anii care vor urma și să ne întrebăm cu sinceritate ce ne dorim cu adevărat de la viață. Credința, liniștea, fericirea și bunăstarea unui popor nu se numără și nu se poate măsura decât adunând laolaltă muncă, caracter, curaj, demnitate, iubire și foarte multă încredere.

A conștientiza faptul că ne dorim din toată inima să trăim corect într-o țară care să ne cuprindă pe toți nu este mai puțin important decât necesitatea de a înțelege că și țara, la rândul său, are nevoie de oamenii ei, de deciziile și alegerile lor corecte.

Duminică este una din acele zile, lăsate nouă de bunul Dumnezeu, în care țara noastră are nevoie de toți oamenii ei. Nu doar de unii, nu doar de alții, ci de toți, adunați strâns în jurul unei dorințe de libertate mai puternice ca niciodată. Iar libertatea despre care vă vorbesc astăzi este libertatea pe care ne-o dorim fiecare dintre noi, indiferent în ce biserici ne închinăm, indiferent în ce limbă ne culcăm copiii.

O țară din care oamenii ei să nu mai plece nu este o țară care aparține unui singur om, indiferent care ar fi acesta, indiferent de ce-și dorește acesta. O țară în care oamenilor le este teamă de stat și de guvern este o țară stăpânită de dictatură.

Vă îndemnăm pe toți la vot și vă promitem o țară în care statul și guvernul își vor respecta cetățenii, se vor teme de ei, nu invers! Vă promitem o țară în care nimeni, absolut nimeni, niciodată, indiferent cum se va numi, să nu mai poată face din Moldova ceea ce Plahotniuc, Dodon, Șor și armatele lor de ocupație au făcut atâția ani.

Vă îndemn să ne ridicăm cu toții din genunchi și să ne luăm țara înapoi. Pentru noi și pentru generațiile care vor urma, pentru copiii și pentru nepoții noștri, pentru istoria acestui neam atât de încercat de-a lungul secolelor. Trebuie să ne luăm țara înapoi în numele și pentru steagul neamului nostru.

Pentru toate acestea, la întâlnirea de duminică cu istoria, vă îndemn să fiți prezenți și să alegeți în fața propriilor voastre conștiințe. Să fiți puternici! Atât de puternici și de mulți încât asaltul final și democratic împotriva dictaturii care ne umilește și ne batjocorește Moldova și oamenii ei să fie unul despre care întreaga lume să vorbească cu admirație a doua zi.

Duminică, în toate bisericile construite de străbunii noștri pe aceste pământuri, vor bate clopotele, așa cum bat de fiecare dată, în zilele în care sufletele noastre își dau întâlnire cu nemărginirea lui Dumnezeu. Duminică, pe 24 februarie, clopotele bisericilor noastre vor bate și pentru renașterea noastra spirituală, pentru curajul și determinarea cu care ne vom lua înapoi ceea ce ne aparține de drept.

Duminică, 24 februarie, clopotele vor bate pentru noi și pentru Moldova!

Ne vom lua ceea ce ne aparține de drept, fără să cerem voie de la nimeni. Este vorba despre viața noastră, despre libertatea de a gândi, de a vorbi și de a face lucruri bune, aici, la noi, acasă! Este vorba despre familiile noastre destrămate, familii pe care trebuie să ni le întregim aici, la noi acasă. Și vom face acest lucru, pentru că familiile sunt ale noastre, ale nimănui altcuiva și ne aparțin pentru vecie.

Curajul și determinarea poporului nostru de a-și scrie singur istoria sunt garantul faptului că viitoarele generații vor avea locul pe care îl merităm în Europa civilizată, alături de frații noștri, în spațiul geografic, istoric și cultural din care facem parte, indiferent ce ne vor spune unii sau alții.

Vă îndemn să ieșim cu toții la vot, de Acasă și din Diasporă, indiferent dacă ne-am înregistrat sau nu. Indiferent de valabilitatea pașaportului trebuie să ne cerem dreptul constituțional, cetățenesc la vot, pe care nicio putere nu-l poate tranzacționa.

Vă îndemn să fim cu toții implicați și asumați în ziua alegerilor istorice care vor decide viitorul nostru și al copiilor noștri. Să nu irosim voturile prețioase pentru o țară întreagă cu pretinși independenți și cu partide clientelare, de buzunar. De datoria fiecărui cetățean responsabil, cu dragoste de țară, e să fim și foarte atenți ca votul nostru să nu mai fie furat.

Știu sigur că toți, fără excepție, iubim Moldova. Duminică, de Dragobete, să votăm cu dragoste de ea și de generațiile viitoare cărora le aparține! Pentru că, dragi prieteni, Moldova are nevoie de dragostea noastră, de ajutorul nostru și de determinarea cu care ne vom ridica din genunchi pentru a ne lua țara înapoi din întunericul minciunii și al dictaturii care o umilește și sărăcește.

Aveți încredere în decizia voastră, în ceea ce vă spune mintea și inima. Aveți încredere, curaj și puneți multă dragoste în votul pe care îl veți da duminică, pentru că MOLDOVA SE IUBEȘTE, NU SE STĂPÂNEȘTE!

IEȘIM CU TOȚII LA VOT ȘI NE FACEM SINGURI DREPTATE ȘI O VIAȚĂ MAI BUNĂ!

DOAMNE AJUTĂ!”

Andrei Năstase

18 februarie 2019

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: