image
Sursa foto: mediafax.ro

Naţiunile Unite cer Franţei să ancheteze folosirea „excesivă" a forţei contra protestatarilor

Înaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a cerut miercuri Franţei să efectueze o "anchetă aprofundată" în cazul utilizării forţei de către autorităţi împotriva protestatarilor din cadrul mişcării "Vestele galbene".

"Încurajăm Guvernul francez să continue dialogul şi cerem urgent o anchetă aprofundată asupra tuturor situaţiilor de folosire excesivă a forţei", a declarat Michelle Bachelet, scrie mediafax.ro.

"Mişcarea Vestele galbene protestează faţă de ceea ce consideră a fi excluderea de la drepturi economice şi de la participarea la afacerile publice. Inegalităţile afectează toate ţările şi, chiar şi în state prospere, sunt oameni care se simt excluşi de la beneficiile dezvoltării şi privaţi de drepturi economice şi sociale", a subliniat Michelle Bachelet.

Forţele de ordine din Franţa au intervenit în multe situaţii pentru dispersarea manifestanţilor violenţi. Mişcarea "Vestele galbene" a organizat o serie de proteste faţă de majorarea preţurilor la carburanţi şi faţă de erodarea nivelului de trai.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: