image
Sursa foto: realitatea.md

Motivul pentru care fosta șefă interimară a Procuraturii Anticorupţie NU a fost admisă ca procuror general adjunct

Elena Cazacov, care a deţinut timp de 10 luni funcţia de şefă interimară a Procuraturii Anticorupţie, nu a fost admisă pentru funcţia de procuror general adjunct. Decizia a fost luată vineri de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

În spaţiul online s-a vehiculat că motivul pentru care mai mulţi membri ai CSP au votat împotriva candidaturii procurorei Elenei Cazacov ar fi că aceasta este naşa de cununie a preşedintelul filialei din sectorul Botanica a Partidului Şor, Serghei Burgudji, numele căruia se regăseşte în dosarul de finanţare ilegală a formaţiunii.

Membrul Consiliului, Andrei Cebotari, a declarat pentru Anticorupţie.md că Elena Cazacov nu a întrunit numărul necesar de voturi şi că CSP nu a deţinut informaţia despre legătura procurorei cu un membru al Partidului Şor.

Solicitată de reporterii portalului Anticorupţie.md, Elena Cazacov a declarat că nu crede că legătura cu un fruntaş din Partidul Şor ar fi motivul pentru care nu a fost votată.

„Este poziţia CSP. Nu cunosc şi nu cred că acesta ar fi fost motivul. Eu nu am dat niciodată motive de suspiciuni, absolut, nici în dosarul Şor. Nu sunt o carieristă. CSP mi-a încredinţat anterior funcţia de şef interimar a Procuraturii Anticorupţie şi am depus toate eforturile ca să fie exercitată cât mai bine. Revin în funcţia de procuror anticorupţie”, a spus Cazacov.

Noutăţile partenerilor

comentarii: