image
Sursa foto: Privesc.eu

Despre mișcările lui Plahotniuc din turul doi și imediat după

Plahotniuc a mizat totul pe faptul că Silvia Radu, susţinută masiv de holding, sondaje false, propagandă etc. va trece în turul doi. Iar mai apoi, dacă pe 3 iunie ar fi câştigat Ceban sau Radu, mai puţin conta pentru el, deoarece ambii sunt ai lui.

Din fericire, vigilenţa la urne, dar şi modul inteligent al chişinăuienilor de a-şi oferi votul pentru Andrei Nastase, unicul candidat, care cu adevărat contează, i-au dat oligarhului total planurile peste cap. Chişinăuienii nu i-au aplicat lui Plahotniuc doar o lovitură, scoţând-o din joc pe Radu, dar i-au demonstrat că nu pot fi prostiţi, manipulaţi de ştirile false şi propaganda murdară de la tv acestuia.

Plahotniuc a mizat totul pe Radu şi pentru a nu fi nevoit ca în turul doi să aleagă una din cele două posibilităţi rămase acum în joc, care pe termen scurt sau mediu ar însemna sfârşitul său politic.

Una din opţiuni este de a nu se implica în alegeri, de a nu le frauda masiv, ceea ce ar aduce la o victorie sigură a lui Andrei Nastase. Doar fraudarea masivă a alegerilor de către organele lui Plahotniuc, l-ar putea împiedica pe Andrei să ajungă primar. Un primar de la opoziţia pro-europeană şi antioligarhică ar slăbi şi mai mult binomul Plahotniuc-Dodon, iar la alegerile parlamentare din toamnă, Plahotniuc ar suferi o înfrângere fatală.

A doua opţiune este Ion Ceban, iar scenariul este cel pus în practică deja la alegerile prezidenţiale, când, cu toţii ştim cum l-a făcut preşedinte pe Dodon. Marea problemă este că şi partenerii externi ai RM cunosc foarte bine ce a făcut Plahotniuc la prezidenţiale, iar o repetare a scenariului şi la aceste alegeri, ar însemna moartea politică a oligarhului şi guvernării Plahotniuc-Dodon, deoarece UE şi SUA ar opri imediat finanţările, ajutorul economic, ceea ce ar aduce la un colaps al RM.

Între timp, sfătuitorii lui Plahotniuc, pe care-i plăteşte cu milioane, din miliardele furate tot de la noi, i-au sugerat oligarhului o a treia opţiune: ieşirea imediată a lui Ceban din PSRM şi trecerea acestuia la PD. De fapt, Ceban a şi spus că dacă ajune primar, se va îndepărta de socialişti. Ceea ce nu a avut loc în 2012, când Ceban a fost redirecţionat în ultimul moment de la aderarea la PD, s-ar putea întâmpla acum. Asta i-ar permite lui Plahotniuc şi guvernării sale să se disculpe a nu ştiu câta oară în faţa UE şi SUA, spunând că de fapt Ceban este al lui şi că capitala nu a intrat pe mâna socialiştilor. În realitate însă, guvernarea Plahotniuc-Dodon va continua şi va deveni şi mai perfidă cu cetăţenii, jafurile din avuţia statului devenind şi mai mari, iar noi cetăţenii simpli am fi nevoiţi să fugim în număr şi mai mare peste hotare, pentru a nu muri de foame acasă.

În calea realizării acetui plan odios al oligarhului putem sta noi, la fel cu am făcut-o şi în turul întâi. Să ne sunăm rudele de acasă, cei plecaţi, şi să-i sfătuim să iasă masiv la vot, să voteze pentru Andrei Nastase, să convingem fiecare din noi câte 3-4 persoane să meargă la vot. Plahotniuc are frică de o prezenţa masivă la vot. Asta i-ar da peste cap toate fraudele care le va face în favoarea lui Ceban.

NU UITAŢI, NU POT EI FURA, CÂT PUTEM NOI VOTA!

Valentin Cozer

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: