image
Sursa foto: captură video//twitter.com

Cel puțin 50 de morți după ce un val de tornade au lovit centrul SUA: „Amploarea daunelor este devastatoare”

Centrul Statelor Unite a fost lovit de un val de cel puţin 24 de tornade care au provocat până în acest moment cel puţin 50 de decese, pabuge materiale şi pene de curent în cinci state americane. Peste 55 de milioane de americani sunt în situaţie de pericol din cauza furtunilor, informează CNN.

Cel puţin 50 de persoane au murit în Kentucky, iar autorităţile americane se tem că această cifră ar putea ajunge chiar la 100 de victime.

În jur de 110 persoane se aflau la o fabrică de lumânări în Graves County, în momentul în care clădirea a fost lovită de o tornadă.

„Credem că vom pierde pe puţin câteva zeci de persoane acolo”, a declarat guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear.

Valul de tornade au lovit statele americane Arkansas, Missouri, Tennessee, Kentucky şi Illinois. Cel puţin două persoane din statul Arkansas şi-au pierdut viaţa, conform autorităţilor locale. O femeie a murit în momentul în care se afla într-un magazin care a fost prins într-o tornadă.

În statul Tennessee, mai multe clădiri au fost avariate şi un număr încă necunoscut de persoane au rămas blocate în mica localitate Samburg din respectiv regiune.

„E o comunitate mică acolo. Casele sunt una cu pământul”, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al postului local de poliţie.

În Illinois, un depozit Amazon plin cu muncitori s-a prăbușit după ce a fost lovit de o tornadă. Incidentul s-a petrecut în această dimineață într-o suburbie a orașului Saint Louis. În clădire erau între 50 și 100 de oameni, care lucrau pe tura de noapte.

Poliția și pompierii cred că sunt mai multe victime, dar până acum, nu se știe un număr exact al acestora. „Siguranța angajaților și partenerilor noștri este prioritatea noastră principală. Evaluăm situația și vom împărtăși informații suplimentare când vor fi disponibile”, a transmis Richard Rocha, purtătorul de cuvânt al Amazon.

Sâmbătă dimineaţa, peste 157.000 de consumatori au rămas fără curent electric în şase state americane. „Această furtună va avea impact asupra a mai mult de jumătate din teritoriul ţării”, a declara meteorologul CNN Gene Norman.

Noutăţile partenerilor

comentarii: