image
Sursa foto: mediafax.ro

Mii de persoane au participat la un miting antiguvernamental la Belgrad în legatură cu asasinarea unui lider sârb din Kosovo

Mai multe mii de protestatari antiguvernamentali au participat miercuri la Belgrad la un marş de omagiere a unui lider al opoziţiei care milita pentru un compromis între sârbii şi albanezii din Kosovo asasinat în urmă cu un an, informează agenţia de ştiri Reuters.

Protestatarii susţin că autorităţile sârbe ar încerca să muşamalizeze cazul asasinării lui Oliver Ivanovic, care a fost împuşcat mortal pe 16 ianuarie 2018 în oraşul Mitrovica din Kosvo, o zonă dominată de naţionalişti sârbi.

Marşul a fost organizat de Alianţa pentru Serbia, o coaliţie de 30 de organizaţii şi partide de opoziţie, scrie mediafax.ro.

„Nu este vorba numai despre Oliver, care a fost un om al păcii, acest protest se referă şi la climatul de inducere de teamă, din cauza unui regim care îşi intimidează pe propriii cetăţeni", a declarat Nenad Nikolic, un student în vârstă de 23 de ani.

Ivanovic era cunoscut drept un politician moderat care milita pentru dialog şi compromis cu albanezii din Kosovo.

În noiembrie 2018, o unitate specială a poliţiei din Kosovo a reţinut trei naţionalişti sârbi în legătură cu asasinarea lui Ivanovic, însă aceştia nu au fost încă inculpaţi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: