image
Sursa foto: jurnal.md

64 de cetăţeni ai RM au revenit acasă datorită implicării Ambasadei României la Chișinău

64 de cetățeni ai Republicii Moldova au fost repatriați ieri, 4 aprilie, din Emiratele Arabe Unite prin intermediul unei curse aeriene speciale pe ruta Dubai-Chișinău-București, operată de o companie privată românească și facilitată de Ministerul Afacerilor Externe al României.

Acțiunea vine în contextul pandemiei cu noul coronavirus și eforturilor de a permite tranzitul și repatrierea în deplină siguranță a cetățenilor Republicii Moldova.

În ultimele zile, Ministerul de Externe de la București a facilitat tranzitul pe teritoriul național al României a altor 60 de cetățeni ai Republicii Moldova, cu respectarea condițiilor stabilite de autoritățile române. Totodată, a fost facilitat tranzitul către R. Moldova și a transporturilor de mărfuri, inclusiv a unor produse medicale.

„România rămâne consecventă politicii sale, exprimate public de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și de Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, în contextul angajamentului de a acționa în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova”, se spune într-un comunicat al diplomației de la București.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: