image
Sursa foto: jurnal.md

Reacția Avia Invest: „Guvernul minte, contractul de concesionare nu este reziliat și nici nu-l poate rezilia cineva”

După ce Agenția Proprietății Publice a anunțat că a rezoluționat contractul încheiat acum șapte ani cu Avia Invest, privind concesiunea activelor aflate în gestiunea Aeroportului Internaţional Chişinău, compania „Avia Invest” a venit cu o reacție, afirmând că Guvernul minte, iar contractul de concesionare nu a fost reziliat.

„Compania „Avia Invest” a primit doar o notificare de la Agenția Proprietății Publice (APP) despre intenția de a rezilia contractul de concesionare, invocând neprezentarea poliței de asigurare, iar acțiunile APP sunt o nouă tentativă de a executa comenzile personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice preț. Afirmațiile sunt o minciună absolută și obraznică. Procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică de lungă durată și „Avia Invest” dezminte informațiile și nu consideră o notificare ca un fapt împlinit”, se spune într-o declarație emisă de companie.

„Presiunile autorităților asupra „Avia Invest” au fost atât de uriașe încât companiile de asigurări din RM refuză să semneze o poliță de asigurare pe care „Avia Invest” trebuie să o prezinte anual. În această situație, „Avia Invest”, fiind un investitor de bună credință, a încheiat o astfel de poliță de asigurare cu o renumită companie de asigurări din Federația Rusă și a prezentat actele necesare autorităților de resort de la Chișinău. Însă Agenția Proprietății Publice refuză să recunoască polița de asigurare, invocând că aceasta este perfectată în afara RM, asta chiar dacă așa proceduri sunt perfect legale”, se mai spune în comunicat.

Avia Invest mai spune că este ținta unor atacuri „orchestrate personal de Igor Dodon”.

„Este cu atât mai inexplicabilă atitudinea lui Igor Dodon, care se declară prieten al Rusiei și al mediului de afaceri rus, față de o poliță de asigurare semnată cu o companie din Rusia. (...) Igor Dodon este gata să admită ca din bugetul de stat să fie achitate 900 mil. USD - suma revendicată de „Avia Invest” în cauza împotriva RM de la Curtea de Arbitraj Internațional”, conchide comunicatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: