image
Sursa foto: apnews.com

Proteste violente în Grecia din cauza vaccinării: Manifestanţii au atacat forțele de ordine; VIDEO

Aproximativ 7.000 de greci au protestat la Atena față de vaccinarea obligatorie a personalului medical. Manifestația a început inițial pașnic, însă a degenerat ulterior în violențe de stradă și confruntări cu forțele de ordine. Presa din Grecia spune că unii protestatari au aruncat cu cocktail-uri molotov, iar jandarmii au încercat să-i oprească cu gaze lacrimogene.

Manifestanţii, care s-au adunat în Piaţa Syntagma, din Atena, au purtat drapelul Greciei şi au scandat împotriva vaccinării obligatorii.

Oamenii spun că măsura este una abuzivă, având în vedere că medicii și asistenții au luptat în linia întâi încă de la apariția virusului și au știut să se protejeze. Protestul, la început pașnic, a degenerat în violențe de stradă.

Presa din Grecia spune că protestatarii au început să arunce cu pietre și chiar cu cocktailuri molotov în jandarmi. Forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă.

Vaccinarea obligatorie pentru cadrele medicale intră în vigoare din această săptămână. Zece angajaţi ai unui azil din Volos, în centrul ţării, au fost deja suspendaţi pentru că au refuzat vaccinarea, scrie realitatea.net

Peste 5,7 milioane de persoane din populaţia de 10,7 milioane s-au vaccinat cu schema completă. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: