image
Sursa foto: as.com

Real Madrid a vândut deja mai mult decât în 5 din ultimii 8 ani: Suma plătită pe achiziţii e imensă

Real Madrid este considerat de foarte mulţi cel mai mare club din lume, şi nu este vorba doar despre cele 13 Ligi ale Campionilor pe care le-au câştigat "galacticii".

Aşa cum se întâmplă la cluburile foarte importante, atunci când este vorba să vândă, şi la Real Madrid banii primiţi pe jucătorii de care se desparte sunt departe de sumele plătite atunci când îi cumpără. Este posibil însă ca vara acestui an să doboare recordul vânzărilor pentru Real Madrid, atâtă vreme cât Gareth Bale şi Ceballos pot aduce şi ei foarte mulţi bani.

Jurnaliştii de la AS au făcut socotelile pentru Real Madrid pentru fiecare dintre ultimii ani, iar 2019 va fi, foarte probabil, cea mai prolifică vară. La capitolul achiziţii este deja cel mai consistent buget cheltuit.

Marcos Llorente şi Kovacic au adus deja clubului 85 de milioane de euro. Apoi Theo, 20 de milioane, James, 40, şi De Tomas, 20 de milioane, sunt jucătorii pe punctul să plece, ceea ce ar urca suma la 165 de milioane de euro.

Peste ce s-a produs până acum în 2019 sunt anii 2017 şi 2018. Acum două sezoane s-au luat 128,5 milioane de euro din tranzacţiile lui Morata, 66 de milioane de euro, Danilo, 30, plus James, 13, Mariano, 8, Diego Llorente, Burgui şi Coentrao.

Anul trecut, plecările lui Cristiano Ronaldo, 117 milioane de euro, Omar, 10, Torro, 3,5 milioane şi Lienhart, 2 milioane, au adus 134 de milioane de euro.

În cinci ani, Real Madrid a vândut "doar" de 427 de milioane de euro, în condiţiile în care numai în această vară s-au plătit deja circa 300 de milioane de euro pentru aducerea lui Hazard, Mendy, Jovic, Militao şi Rodrygo. Este, totuşi, recordul pentru o campanie de achiziţii.

Şi foarte probabil nu este suma finală, câtă vreme se mai discută despre Eriksen şi despre Pogba.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: