image
Sursa foto: twitter.com

A fost descoperit cel mai sofisticat tunel folosit de imigranţi la granița SUA-Mexic, echipat cu ventilaţie și electricitate

Agenţia pentru Imigrări din SUA a descoperit un tunel la graniţa cu Mexic, pe unde imigranţii plănuiau să treacă ilegal. Acesta măsoară 400 metri lungime şi era echipat cu ventilaţie, apă potabilă, electricitate şi şină de tren. Autorităţile au dezafectat tunelul.

Agenţia pentru Imigrări din SUA a descoperit cel mai tehnologizat tunel de la graniţă din istoria ţării, un pasaj subteran care se întinde pe 400 de metri, între Mexic şi statul Arizona, relatează RT, conform Mediafax.

Lat de 3 metri şi înalt de 4 metri, tunelul era echipat cu venilaţie, electicitate, apă potabilă, dar şi cu o mică şină de tren. Descoperirea a avut loc în Yuma, Arizona, iar autorităţile au catalogat pasajul ca fiind cel mai sofisticat din istoria Statelor Unite.

Tunelul nu era finalizat şi nu avea ieşire pe teritoriul SUA. Acesta a fost dezafectat, iar oficialii spun că ar fi fost construit pentru ca imigranţii să treacă graniţa ilegal.

De asemenea, autorităţile au precizat că pasajul subteran a fost construit cu mâinile goale, iar realizarea lui a durat luni de zile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: