image
Sursa foto: libertatea.ro

Un astronaut italian va deveni primul DJ din spațiu: „Va fi o premieră mondială”

Astronautul italian Luca Parmitano va deveni primul „DJ din spațiu” pentru că va mixa marți de la bordul Spației Spațiale Internaționale. Muzica electro va fi transmisă din cosmos la bordul unui vas de croazieră din Ibiza.

Luca Parmitano va fi cel care va deschide evenimentul exclusivist la care participă 3.000 de oameni.

Astronautul italian va mixa aproape 20 de minute din spațiu, iar muzica va fi transmisă la bordul unui vas de croazieră aflat în Marea Mediterană, relatează site-ul news-today.com, citat de Mediafax.

„Va fi o premieră mondială”, a declarat Jean-François Clervoy, astronaut francez.

Scopul nostru este să aducem spaţiul mai aproape de publicul larg astfel încât să înţeleagă ce se întâmplă pe Staţia Spaţială Internaţională

Astronautul italian, Luca Parmitano a promovat evenimentul pe pagina sa de Facebook, unde a anunțat că va fi „primul dj din spațiu de pe Staţia Spaţială Internaţională”.

„Muzica este o limbă universală, pe Pământ și pe Stația Spațială Internațională. Săptămâna aceasta voi pune muzică, transformându-mă în „DJ-ul din spațiu”, a spus acesta.

În vârstă de 42 de ani, Luca Parmitano a plecat de pe Pământ pe 20 iulie la bordul unei capsule Soyuz, pentru a lua parte la o misiune de șase luni. Astronautul italian se află la a doua expediție după ce s-a mai aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale în 2013, scrie libertatea.ro.

Parmitano a precizat că s-a pregătit pentru acest moment cu DJ-ul german Shuuk. Astronautul va mixa în timpul său liber, au precizat oficialii Agenţiei Spaţiale Europene pentru a nu fi criticați că muzica dă peste cap programul strict al experimentelor desfășurate în spațiu.

Citeşte mai mult despre

DJ

Noutăţile partenerilor

comentarii: