image
Sursa foto: zdg.md

Ziua marelui protest: „Toate drumurile duc în PMAN”

Cetățeni din toate localitățile, locuitori ai capitalei, precum și concetățenii noștri din diasporă se vor aduna astăzi în centrul capitalei, la protestul organizat de Mișcarea de Rezistență ACUM. Începând cu ora 14:00, oamenii vor ieși în Piața Marii Adunări Naționale în cadrul mitingului pașnic împotriva actualei guvernări, împotriva invalidării alegerilor din Chișinău, câștigate de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, precum și împotriva sistemului de vot mixt.

„Cuțitul a ajuns la os, așa nu se mai poate! Mișcarea de rezistență națională, susținută de chișinăuieni, oamenii din satele și orașele noastre, este determinată să pună capăt regimului dictatorial și criminal. Diaspora revine acasă pentru a-și ajuta părinții, copii, surorile și frații. Să fim uniți, mulți și determinați! Împreună cu poliția deșteptată, să alungăm uzurpatorul. Duminică, 26 august, ora 14:00, toate drumurile duc în Piața Marii Adunări Naționale!”, este îndemnul Mișcării de rezistență națională ACUM.

În paralel cu protestul din PMAN, și în mai multe orașe din Europa și de peste ocean vor avea loc proteste. Moldovenii din diasporă, care nu au reușit să revină în țară, au anunțat despre organizarea mai multor manifestații astăzi, în semn de solidaritate cu protestul de la Chișinău. Astfel, vor avea loc manifestații la Londra, Paris, Berlin, Frankfurt pe Main, Milano, Bruxelles etc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: