image
Sursa foto: AP

Fostă Primă Doamnă, condamnată la închisoare pentru corupție

Fosta primă doamnă din Filipine Imelda Marcos, în prezent parlamentar, a fost condamnată la închisoare pentru corupție, informează BBC. Tribunalul a găsit-o vinovată de încălcarea legislației anticorupție, fiind condamnată pentru afaceri ilegale cu un ONG cu sediul în Elveția. Faptele pentru care este acuzată datează din timpul mandatului de membră a guvernului numit de soțul ei, în perioada 1970 - 1980.

Cu o pedeapsă între 6 luni şi 11 ani închisoare pentru fiecare din capetele de acuzare, Imelda Marcos cumulează minim 42 de ani de detenţie. De menţionat că procesul a durat 27 de ani.

Marcos, acum în vârstă de 89 de ani, nu s-a prezentat la tribunal, însă a fost deja emis mandatul de arestare.

Fosta primă doamnă este în prezent membră a Camerei Reprezentanților și candidează pentru un post de guvernator în alegerile generale care vor avea loc anul viitor.

Procurorul Ryan Quilala a precizat însă pentru presa locală că aceasta va putea să candideze în ciuda verdictului, până la epuizarea tuturor căilor de atac în justiție. De asemenea, ea va putea fi eliberată din închisoare, în baza cauțiunii.

Decizia tribunalului, deocamdată nedefinitivă, îi interzice lui Marcos să mai dețină o funcție publică.

Imelda Marcos este văduva fostului președinte Ferdinand Marcos și celebră pentru obsesia ei pentru pantofi, fiind posesoarea a nu mai puțin de 1.000 de perechi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: