image
Sursa foto: 123rf.com

O femeie a ajuns în comă din cauza unei creme de față pe care o folosea ca să scape de riduri

În comă din cauza cremei pentru față cu care a vrut să scape de riduri. Este povestea tristă a unei femei din California, SUA.

În vârstă de 47 de ani, femeia a ajuns la spital, în iulie, cu amorțeală în mâini și picioare, dificultăți de vorbire și de mers, toate din cauza unei creme pe care o aplica de două ori pe zi și care s-a descoperit că avea o concentrație foarte mare de mercur, potrivit Live Science.

Familia spune că produsul cosmetic a fost cumpărat din Mexic și este o loțiune pe care femeia o folosea de ani de zile fără să aibă probleme.

Numai că acum a cumpărat-o de la o cunoștință și nu dintr-un magazin autorizat, iar autoritățile au stabilit că produsul a fost contrafăcut. Momentan nu se cunoaște dacă mercurul a ajuns în cremă din greșeală sau dacă a pus special în ea.

Oamenii au în mod normal o cantitate mică de mercur în sânge, în jur de 5mg/L, însă femeia avea mai mult de 2.600 mg/L, potrivit presei locale, scrie Digi24.

În ultimele săptămâni starea femeii s-a deteriorat și acum se află în comă. Medicii sunt rezervați în ce privește evoluția ei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: