image
Sursa foto: ccrm.md

Donație generoasă de la fundația lui Vlad Plahotniuc Edelweiss pentru vicepreședinta Curții de Conturi

Vicepreședinta Curții de Conturi, Tamara Andrușca, cunoscută drept apropiată a lui Vladimir Plahotniuc, a primit o donație de zeci de mii de lei de la Fundația Edelweiss, a șefului PD. Informația a fost scoasă la iveală de portalul Anticorupție.md.

Sursa scrie că Tamara Andruşca a obținut în 2017 venituri de peste jumătate de milion de lei, 18 mii 500 de euro, cinci mii 100 de dolari și trei mii 300 de roni din salariu, pensii, îndemnizații, locațiunea imobilelor și donații. În declarația sa de avere, vicepreședinta Curții de Conturi a trecut salariul de 192 de mii de lei. Alte peste 174.000 de lei au venit în bugetul familiei funcționarei ca dividende de la compania Dalex-Vit SRL, fondată de Victor Andrușca, soțul vicepreședintei Curții de Conturi.

Demnitara indică în declarația de avere că a beneficiat și de donații generoase pentru acoperirea cheltuielilor de operație. Mai exact, 20 de mii de lei au venit de la Victoriabank, iar aproape 80 de mii de lei - de la Edelweiss. Am încercat să aflăm mai multe de la Andrușca, însă aceasta nu a fost de găsit, iar la numărul de telefon fix al reprezentantei privind relația cu publicul din cadrul Curții de Conturi nu a răspuns nimeni.

Tamara Andrușca a fost numită membru al Curţii de Conturi în iulie 2013, iar în 2017 a fost promovată pentru un al doilea mandat, fiind singura din vechea garnitură, care și-a păstrat funcția. În iulie 2017, ea a fost numită vicepreședintă a instituției.

Andruşca a ocupat poziţii importante în companii apropiate lui Vlad Plahotniuc. În 2001 ea ajunge director economic al Petrom Moldova, unde a lucrat timp de zece ani, în aceeaşi perioadă când Plahotniuc a fost director comercial al companiei, după care director general. În 2011-2013 a fost director financiar al Prime Management SRL, fondată de Vladimir Plahotniuc şi Andrian Candu, finul acestuia și actualul şef al Parlamentului.

Tamara Andrușca este soacra directorului Moldtelecom, Dan Mitriuc, ales în funcție în 2016, pe când avea 28 de ani. Tânărul a lucrat anterior la Victoriabank, Căile Ferate ale Moldovei, Moldovagaz şi la două companii care gestionează afacerile media ale lui Vladimir Plahotniuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: