image
Sursa foto: Bild

Thomas Tuchel este noul antrenor al lui PSG: Detaliile contractului şi prima reacţie

Ceea ce se ştia de ceva vreme tocmai a devenit oficial. Thomas Tuchel este noul antrenor al lui Paris St. Germain.

Germanul de 44 de ani îl înlocuieşte pe Unai Emery şi a semnat un contract valabil pe două sezoane.

"Vin la acest mare club cu multă bucurie, mândrie şi ambiţie. Abia aştept să lucrez cu toţi aceşti mari jucători, care se numără printre cei mai buni ai planetei.

Alături de staff-ul meu, vom face totul să ajutăm echipa să-şi depăşească limitele la cel mai înalt nivel internaţional. Există un potenţial uriaş în Paris şi aceasta este cea mai mare provocare a mea de până acum", a declarat Tuchel, pentru site-ul oficial al campioanei Franţei.

De-a lungul carierei, Thomas Tuchel le-a pregătit pe Mainz (2009-2014) şi Borussia Dortmund (2015-2017). Pe banca galben-negrilor a cucerit singurul trofeu al carierei, Cupa Germaniei, în sezonul 2016/17.

"Sunt foarte fericit să-i urez bun venit la PSG lui Thomas Tuchel. Este un antrenor competitiv, care s-a ridicat la cel mai înalt nivel în ultimii ani", a spus preşedintele campioanei Franţei, Nasser Al-Khelaifi.

Thomas Tuchel a fost şi pe lista lui Arsenal, care caută un antrenor după anunţata plecare a lui Arsene Wenger, de la finalul sezonului. Wenger ar putea ajunge din vară chiar la PSG, ca director sportiv, şi mai are o ofertă de a reveni la AS Monaco, a anunţat presa franceză zilele trecute.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: