image
Sursa foto: jurnal.md

La Chișinău a aterizat un „desant” de observatori ruși la prezidențiale; Jumătate sunt susținătorii lui Dodon (VIDEO)

„Desantul” de observatori ruși la alegerile prezidențiale de duminică a aterizat astăzi la Chișinău, iar echipa Jurnal TV a suprins momentul în care delegația părăsea aeroportul prin zona VIP.

În imaginile surprinse de Jurnal TV este văzut și deputatul Dumei ruse Artiom Turov, care ar și conduce delegația, dar și un alt deputat rus, Konstantin Zatulin, ambii cunoscuți la nivelul Dumei de la Moscova drept susținători ai regimului separatist de la Tiraspol.

De menționat că Turov este un susținător deschis al lui Igor Dodon, participând anul trecut, pe 1 mai, de Ziua Internaţională a Solidarităţii Muncii, la o paradă organizată de socialiști, pe bani de partid. Turov a stat atunci alături de Dodon și a ținut chiar și un discurs.

TurovTurov

Foto: Nadejda Roșcovanu

Și deputatul rus Konstantin Zatulin s-a afișat cu exponenții PSRM. Acesta a fost în Republica Moldova pe 5 septembrie 2019, când a avut o întrevedere cu Zinaida Greceanâi.

ZatulinZatulin

Din delegația de observatori ruși mai fac parte și fostul ambasador rus în RM, Farit Muhametșin, și Kazbec Taisaev, un politician rus cu o reputație nocivă pentru implicarea sa în susținerea regimurilor separatiste din estul Ucrainei și din Georgia.

ffff

De altfel, sursele Jurnal TV spun că Farit Muhametșin ar urma să participe mâine, la Ciocâlteni, la un miting comemorativ de inaugurare a monumentului restaurat al eroului URSS, Kazanbaev Șarifzian Gabdurahmonovici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: