image
Sursa foto: facebook.com

Dinu Plângău, după decizia CC de a suspenda asumarea răspunderii de către Guvern și acuzațiile lui Chicu: Vom cere demisia

Deputatul PPDA Dinu Plângău vine cu o reacție după ce premierul Chicu a acuzat deputații blocului ACUM, precum că aceștia s-ar face vinovați de suspendarea legii prin care Guvernul și-a asumat răspunderea privind acordarea ajutoarelor cetățenilor pe perioada de criză din cauza Covid-19. Acuzațiile premierului vin în contextul în care Dinu Plângău a contestat mai multe prevederi din pachetul de măsuri anticriză care nu ar „ține de domeniul sănătății publice și nici de ameliorarea situației din domeniul economic”. Deputatul susține că premierul Chicu nu a specificat prevederille care au fost contestate, iar declarațiile lui instigă la ură. „După pandemie nu doar că trebuie demis, dar trebuie să răspundă și pentru toate deciziile pe care le-a luat în ultima perioadă”, spune acesta.

Prin aceste declarații prim-ministrul a trecut toate liniile roșii. El a atenționat că solicitarea sa se referea la suspendarea a trei prevederi ”care aveau drept scop îmbogățirea unor grupuri de interese printre care se numără și niște deputați din Parlamentul Republicii Moldova”, a scris Plângău pe facebook.

Potrivit lui Dinu Plîngău, Curtea Constituțională și-a lărgit atribuțiile și a suspendat aplicarea întregului pachet de legi din asumarea Guvernului până la examinarea în fond a cauzei.

Curtea Constituțională (CC) va decide luni, 13 aprilie, soarta legii prin care Executivul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului și în care se conțin mai multe măsuri sociale și economice în contextul stării de urgență provocate de COVID-19. â

Noutăţile partenerilor

comentarii: