image
Sursa foto: captură video

Imagini terifiante din cabina piloților unui avion de pasageri care se prăbușea

Imagini din cabina piloților unui avion Boeing 737 al companiei Air Niugini care se prăbușea în Oceanul Pacific au fost făcute publice de anchetatorii incidentului petrecut anul trecut în luna septembrie.

Clipul surprinde momentele în care pilotul și copilotul încearcă să redreseze aeronava care trece printr-o furtună. La un moment dat se poate auzi copilotul spunând că sunt prea jos Ancheta demarată de autoritățile din Papua Noua Guinee a stabilit că pilotul a ignorat numeroasele lumini de avertizare și alarme care îi cereau să ridice avionul pentru că se apropia prea mult de sol.

La un moment dat, însă, copilotul este auzit strigând la căpitan: „Prea jos! Suntem prea jos! Suntem prea jos!” după care filmul se întrerupe brusc.

O Comisie de Investigare a Accidentelor din Papua Noua Guinee a constatat că în timpul zborului din 28 septembrie, căpitanul și copilotul au ignorat numeroase avertizări automate în timp ce se apropiau de pista. „Echipajul era preocupat de procedurile de aterizare și nu a fost atent la alerta de avertizare PULL UP (n.r. trage în sus) din partea de jos a bordului.

„Prin urmare, ei (echipajul) nu au luat nicio măsură prin care să evite pierderea bruscă de altitudine și a evita aterizarea în apă. Ancheta a constatat că echipajul a primit alerte sonore similare în alte cazuri în care aeronava a fost aterizată în siguranță. Acest lucru i-a făcut să ignore alertele”, se mai arată în raport, scrie libertatea.ro.

Avionul a aterizat în ocean, în apropiere de pista de aterizare și o persoană a murit, în timp ce cei 12 membri ai echipajului și cei 34 de pasageri aflați la bord au scăpat cu viață după ce au ieșit din aeronavă și au fost preluați de mai multe bărci mici operate de localnici și scafandri din SUA, care se aflau în zonă. Raportul a spus că omul care a murit nu purta o centură de siguranță și a suferit un traumatism traumatic la cap imediat după impactul cu apa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: