image
Sursa foto: astanatimes.com

Vladimir Socor: „Este o coaliție logică între PD și PSRM; Sunt două partide profund ne-europene”

O coaliție dintre Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor este una firească ținând cont de caracterul anti-UE al celor două formațiuni, comentează analistul occidental Vladimir Socor.

„Ce au în comun aceste partide? În primul rând, caracterul neeuropean al politicii și în general al moralității acestor două partide. Sunt două partide profund neeuropene. Alt lucru pe care îl au în comun este relația cu Rusia. Dodon are o relație privilegiată cu Rusia, Plahotniuc dorește să deschidă o relație cu Rusia. Plahotniuc este izolat pe plan internațional mai mult decât oricând. A pierdut chiar și valoarea de întrebuințare a singurului său partener extern, care era conducerea Partidului Social Democrat din România, liderul acestui partid pleacă la închisoare, acest partid ieșind grav slăbit din alegerile europene recente. Partidul Social Democrat din România este suspendat de către gruparea partidelor socialiste din Parlamentul European. Deci, dl Plahotniuc își pierde ultimii avocați pe care îi mai avea și nu că erau avocați de soi, că nu erau de soi deloc, dar îi pierde și pe aceștia”, a declarat Socor la Europa Liberă.

În opinia expertului politic, în condițiile unei izolări internaționale, Plahotniuc vrea să deschidă o relație cu Moscova.

„Eu am mai urmărit de câtva vreme încercările lui Plahotniuc de a deschide această relație cu Moscova. Moscova nu-l agreează personal pe Plahotniuc, dar aproape cu siguranță că Moscova consideră posibilitatea și formula unei coalizări a Partidului Democrat, fără Plahotniuc personal, cu Partidul Socialiștilor”, a adăugat Vladimir Socor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: