image
Sursa foto: mei.gov.md

Gaburici: „Chişinău Arena” este gata în proporție de 60%

Centrul multifuncțional „Chișinău Arena” de lângă Stăuceni, construit de compania Summa din Turcia, ar fi gata în proporție de 60 la sută. Cel puțin asta susține Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a întreprins o vizită de lucru pe șantier.

„Cu aproximativ jumătate de an în urmă am pus piatra de temelie la acest Complex, iar astăzi avem realizat deja 60% din lucrări. Sper ca lucrările să decurgă într-un ritm la fel de dinamic, astfel ca să ne încadrăm termenii stabiliți”, spune Gaburici.

Constructorii dau asigurări că finalizarea complexului polivalent vor fi gata până pe 14 octombrie 2019.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, la moment se efectuează lucrări la diferite obiecte – corturile de tenis, bazin, arena polivalentă, Aqua Park.

Amintim că partenerul privat, compania Summa din Turcia, este singurul care s-a arătat interesat de concursul organizat de autoritățile de la Chișinău.

Anterior, vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a atenționat că miza principală a acestei „escrocherii” este de fapt privatizarea la preț derizoriu a terenului, fapt care va prejudicia bugetul de stat de un miliard de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: