image
Sursa foto: jurnal.md

LIVE: Susținătorii PD, la Președinție; Au aruncat curcani peste gard

UPDATE// 13:48 Protestul Partidului Democrat din PMAN s-a încheiat.

_______________

UPDATE//13:35 Susținătorii PD au aruncat curcani peste gardul Președinției.

UPDATE// 13:37 Dorin Chirtoacă s-a năpustit asupra lui Vlad Plahotniuc strigând „Jos dictatura!”. Plahotniuc a răspuns: „E dus cu pluta!”, iar paza lui Platohniuc l-a stopat pe Dorin Chirtoacă.

UPDATE// 13:20 Susținătorii PD au atârnat banere de gardul Președinției și au desenat asfaltul.

_______________

UPDATE// 13:06 PD semnează o așa-zisă „rezoluție pentru apărarea țării” și se pornesc la președinție să i-o înmâneze președintelui Dodon.

_______________

UPDATE // 12:50 Partidul Democrat anunță printr-un comunicat de presă că peste 30 de mii de oameni din toată țara s-au adunat acum în Piața Marii Adunări Naționale.

_______________

UPDATE //12.40

Pavel Filip l-a lăudat pe Vladimir Plahotniuc pentru reușitele sale. Fapte nu vorbe, s-au lăudat aceștia. „Dodon mi-a oferit mie dreptul de a semna decretul de alegeri anticipate. Am semnat ferm acest decret, deoarece eu consider că nimeni nu are dreptul să decidă pentru RM. Unicul care poate decide soarta țării este poporul. În data de 6 septembrie vom avea victorie”, a spus Filip.

Protestatarii continuă să scandeze: „la dubă”, „iuda”, „Moldova fără Dodon”.

_______________

UPDATE // 12:30

Liderul PD, Vlad Plahotniuc, și-a încheiat discursul pe scena din PMAN. În continuare alți membri ai Partidului Democrat susțin discursuri, iar mulțimea scandează „fricosul”, „trădătorul”, „Nu ne vindem țara!”.

_______________

UPDATE // 12:12

La prostestul organizat de Partidul Democrat oamenii scandează: „Noi suntem poporul, Dodon e trădătorul”, „Țara nu se vinde”.

Deocamdată, nu se cunoaște câți oameni sunt în PMAN.

Deși de obicei se baricada după bodyguarzi acum liderul PD, Vladimir Plahotniuc, a decis să meargă printre protestatari de unul singur.

Jurnal.md amintește că la acest miting oamenii au fost aduși organizat din mai multe raioanele ale țării.

Totodată, protestatarilor li s-ar fi propus câte 500 de lei pentru participare.

Potrivit unor surse, azi dimineață, la Șoldănești, un autocar care transporta organizat oameni la Chișinău pentru a participa la proteste ar fi fost implicat într-un accident la Șoldănești.

Poliția a declarat pentru Jurnal.md că accidentul a avut loc în jurul orelor 06:40 în satul Mihuleni, raionul Șoldănești. Două microbuze de model „Mercedes” s-au tamponat. În urma impactului, trei pasageri au fost internați în spital.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: