image
Sursa foto: ria.ru

Rusia: Pedepse cu închisoarea pentru persoanele care respectă sancţiunile occidentale

Parlamentul din Rusia a anunţat luni că ia în considerare un proiect de lege care să prevadă pedepse de până la patru ani de închisoare pentru respectarea sancţiunile impuse de un guvern străin, relatează dpa citată de Agerpres.

Proiectul de lege interzice să se refuze un acord de afaceri în Rusia dacă acel refuz este motivat de sancţiuni externe, conform unui comunicat publicat pe site-ul camerei inferioare a legislativului.

Foarte probabil proiectul de lege va fi adoptat, deoarece a fost iniţiat de preşedinţii celor două camere ale parlamentului, dominat de partidul Rusia Unită aflat la putere, comentează dpa.

Măsura i-ar afecta pe reprezentanţii companiilor occidentale din Rusia, care trebuie să se supună sancţiunilor impuse de Statele Unite şi de Uniunea Europeană după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova în urmă cu patru ani.

Rusia a anexat Crimeea şi i-a sprijinit pe separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, ca reacţie la înlăturarea de la putere a fostului preşedinte pro-rus Viktor Ianukovici, în ceea ce Moscova a numit o lovitură de stat susţinută de Occident.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: