image
Sursa foto: jurnal.md

Un grup de elevi restanțieri la BAC – 2019 se simt discriminați și cer anularea examenului repetat

Pe 21 mai Parlamentul a votat proiectul de lege privind anularea examenelor de bacalaureat pentru anul 2020. Pentru restanțierii din sesiunile anterioare, MECC menționa că va organiza o sesiune de examen în funcție de evoluția situației pandemice. Acesta fapt îi nemulțumește pe un grup de elevi restanțieri care susțin că se simt discriminați și cer anularea examenelor.

Din cauza pandemiei COVID-19 la cererea Ministerului Educației Culturii și Cercetării, Parlamentul a votat pe 21 mai un proiect de lege prin care au fost anulate examenele de bacalaureat 2020. Pentru sesiunea din acest an s-au înscris și 2000 de elevi restanțieri din anii trecuți, pentru care MECC susține că ar putea fi organizată o sesiune de examen în funcție de evoluția situației pandemice. Acest lucru a stârnit nemulțumiri în rândul restanțierilor, aceștia susțin că se simt discriminați și cer anularea examenelor repetate și pentru ei. Într-un mesaj expediat pe adresa redacției un grup de elevi cer anularea sesiunii de BAC-2020 aducând și argumente.

După mai multe mesaje adresate Ministerului Educației, domnului Igor Șarov, președintelui Igor Dodon și lista continuă, la care nu am primit decât indiferență, noi elevii restanțieri sperăm la un răspuns pozitiv din partea dumnevoastră și un sprijin prin publicarea acestui mesaj. Elevii restanțieri suntem împotriva susținerii examenului de Bacalaureat în sesiunea 2020 luând în calcul evoluția situației pandemice pentru că:

1. Am semnat aceleași cereri pentru Bacalaureat pentru sesiunea 2019-2020 ca și ceilalți elevi, aceleași teste urma să susținem și să fim evaluați după aceeași criterii.

2. Examenul nu are loc mai devreme de 30 iunie (30 iunie fiind data până când suntem în stare de urgență).

3. Absolvenții claselor a 12-a vor primi diploma de Bacalaurat până la data de 5 Iulie, depunând actele la universități ei vor ocupa majoritatea locurilor.

4. Indiferent de data efectuării sesiunii de Bacalaureat pentru restanțieri și cei cu externat, șansele de a fi admisi la universități sunt mici, având în vedere că locuri vor rămâne puține.

5. Elevii și profesorii sunt supuși riscului de îmbolnăvire.

6. Suntem egali și avem drepturi egale ca și ceilalți elevi de a pretinde la un viitor și de a primi diploma de bacalureat împreună cu toți.

7. Fiind supuși riscului de înbolnăvire, în majoritatea instituțiilor cu studii medii și superioare au fost anulate toate examenele.

8. Dorim să ni se ofere șansa de a trece peste aceasta perioadă, așa cum li s-a oferit celorlalți elevi absolvenți. Rugăm ca Ministerul Educației Culturii și Cercetării împreună cu Parlamentul Republicii Moldova să revizuie acest proiect de lege pentru ca să fim și noi egali cu toți ceilalți absolvenți”, se arată mesajul elevilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: