„Iresponsabilitatea guvernării a dus la majorări de preţuri fără precedent, punând la grea încercare o populaţie şi aşa sărăcită. De aceea am ieşit astăzi în faţa Guvernului, ca să-i cerem să întreprindă măsuri urgente pentru redresarea situaţiei şi prevenirea scumpirii preţurilor la alimente şi carburanţi. Dar guvernarea coruptă a decis să contracareze manifestaţia noastră paşnică, trimiţând ortaci agresivi, care au folosit limbaj violent la adresa noastră. Neavând soluţii politice pentru a ieşi din criza în care tot el a dus ţara, Plahotniuc încearcă să încingă spiritele în societate, semănând frică. Nu le va reuşi! Violenţa este semn de slăbiciune, nu de putere. Să fim uniţi şi să le dăm riposta. Să punem capăt acestei guvernări criminale!”, a declarat Maia Sandu.

Precizăm că Blocul ACUM a organizat astăzi un flashmob în fața Guvernului, în legătură cu scumpirile recente la carburanți și cartofi. În paralel cu flashmobul ACUM, a fost organizată o contramanifestație la care au fost prezenți, în mare parte, adolescenți care au scandat lozinci extrem de vulgare. Mulți dintre ei și-au acoperit fața sau au fugit de camere ca să nu fie surprinși în imaginile video.

De cealaltă parte, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că faptul că la contramanifestație sunt prezenți mulți copii nu este decât o deducție și o presupunere. Iar la întrebarea de ce poliția nu a intervenit pentru a nu permite contramanifestanților să ajungă în fața Guvernului, Cavcaliuc a spus că poliția a acționat „excelent”.

Și un grup de motocicliști, în frunte cu fostul deputat PD Constantin Țuțu, au bruiat flashmobul.