image
Sursa foto: mediafax.ro

Povestea jandarmului care a ajuns cu copilul bolnav de autism la medicul pe care îl umilise la protestul din 10 august

Ironia sorții. Cam așa poate fi descrisă pe scurt această situație. Un jandarm care folosise cuvinte nu tocmai frumoase la adresa unei protestatare, medic de profesie, a ajuns cu copilul bolnav de autism tocmai în cabinetul femeii pe care o umilise la protest, transmite Digi24.

Povestea a fost postată pe contul de Facebook al lui Aly Elsiddig, utilizator care a menționat că a șters numele medicului în cauză, pentru a nu-i crea probleme la locul de muncă.

Redăm mai jos întreaga poveste, așa cum a fost ea postată pe Facebook:

"Unul din jandarmii cu care am avut eye contact minute bune, pe 10 august, în Piața Victoriei, până când a început sã ne insulte pe mine şi pe prietena mea şi a conchis cu "dă-i, fă, drumul acasă", a venit azi cu copilul lui cu autism, la mine, pentru coordonare în terapie.

M-a recunoscut, a evitat, a lăsat capul în jos şi a întrebat:"se mai poate"?

Bineînțeles că se poate, inconştientule. "Se mai poate" dintr-o mie de motive umaniste, etice şi corelate cu cât de mult îmi respect meseria, dar mai ales se mai poate pentru că eu nu o să-mi bat joc de copilul tău cum alegi tu să o faci.

Să ştii că pot să înțeleg că e meseria ta şi nu poți să renunți pentru că ai un copil cu dizabilități şi ştiu cât de greu trebuie să-ți fie. Pot să înțeleg că ai respectat ordine, că ai crezuri distincte de ale mele, că eşti nefericit şi nu ştii să te gestionezi, că nu ai reuşit să te educi mai mult, că ai complexe sfâşietoare şi te-ai simțit ok să mă jigneşti. Pot să înțeleg, nu să te aprob.

Am răspuns doar cu: bineînțeles. Şi m-am prefăcut amnezică.

#euîmifacparteamea"

La rugămintea prietenei care a scris postarea i-am șters numele pentru că îi poate afecta munca”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: