image
Sursa foto: digisport.ro

Dueluri de foc în semifinalele Europa League: totul se decide în retur

Joi seară au avut loc meciurile tur din semifinalele UEFA Europa League. Capul de afiș al serii a fost fără îndoială Arsenal - Atletico Madrid, partidă încheiată cu o remiză, pe Emirates, 1-1. Deși a avut toate atuurile de partea ei, beneficiind de eliminarea lui Vrsaljko încă din minutul 10 și a lui Simeone doar 3 minute mai târziu, formația lui Wenger nu a reușit să înscrie decât o singură dată în fața defensivei eroice a madrilenilor.

După o primă repriză albă, Lacazette a deschis scorul în minutul 61, cu o lovitură de cap, din 8 metri, după o centrare a lui Wilshere. "Tunarii" au forțat în ofensivă, dar cei care au dat lovitura au fost oaspeții, la o fază banală. Griezmann a primit o pasă de la marginea propriului careu, a profitat de o respingere greșită a lui Koscielny, l-a driblat pe Ospina, Mustafi a alunecat apoi în fața porții și atacantul lui Atletico a restabilit egalitatea. S-a terminat 1-1 și Atletico pornește cu prima șansă la calificarea în finală.

De 16 ori Atletico Madrid a terminat la egalitate manşa tur a unei duble eliminatorii şi de 14 ori ibericii au mers mai departe. Doar în 1974 (2-2 cu Derby County) şi în 1997 (1-1 cu Ajax), au ratat accederea în faza superioadă.

De cealaltă parte, Arsenal a terminat de 7 ori la egalitate manşa tur a unei duble şi în trei rânduri a reuşit calificarea: în 1980 cu Juventus, cu Auxerre, în 1995 şi cu Milan, în 2008.

În celălalt meci al serii, Marseille a primit replica lui Salzburg pe Stade Velodrome. Cele două echipe s-au întâlnit şi în faza grupelor, unde austriecii au obţinut patru puncte contra francezilor. N-a fost cazul unei noi surprize și de această dată. Meciul de pe Velodrome s-a terminat 2-0 pentru formația lui Rudi Garcia.

Thauvin a deschis scorul în minutul 15, cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Payet dintr-o lovitură liberă și o ieșire greșită a lui Walke. Rezerva N'Jie a stabilit scorul final la doar 3 minute după ce a intrat pe teren. Formația lui Rudi Garcia a devenit favorită la calificare, însă totul se va decide în Austria, săptămâna viitoare.

Retururile semifinalelor Europa League vor avea loc joi, 3 mai, iar finala se va disputa la Lyon, pe 16 mai.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: