image
Sursa foto: Jurnal.md

Doi indivizi din Orhei, condamnați la pușcărie; Dobândeau din Franța și Republica Moldova cantități de droguri impunătoare

Doi tineri de 25 și 30 și 30 de ani din Orhei, membrii unui grup criminal au fost condamnați la ani grei de pușcărie pentru circulația ilegală a drogurilor.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță despre condamnarea, prin sentința a doi membri activi ai unui grup criminal organizat pentru comiterea infracțiunii de circulaţie ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, în proporții deosebit de mari.

Conform materialelor cauzei, inculpații pe parcursul anilor 2017 - 2018, acționând prin participație sub forma grupului criminal organizat, distribuind preventiv rolurile fiecăruia pentru procurarea și distribuirea drogurilor, prin intermediul mai multor telefoane mobile participau nemijlocit la realizarea acțiunilor infracționale.

În acest scop ei dobândeau din Franța și Republica Moldova, diferite cantități de droguri: substanțe psihotrope - buprenorfin, conținute în comprimate „Subutex” și „Suboxone” și alte substanțe aflate în circuit restrâns.

Eliberarea acestor preparate poate fi posibilă doar cu rețetă medicală, după care, prin intermediul telefoanelor mobile și al aplicațiilor electronice negociau vânzarea acestora, cu prețuri majorate pentru o comprimată, persoanelor dependente de consumul de droguri, preponderent în municipiul Orhei.

În luna noiembrie 2018, după comercializarea de către inculpați a drogurilor în proporții deosebit de mari, care a avut loc sub controlul organelor de drept, făptuitori au fost reținuți.

Urmare a probatoriului administrat și cercetat în instanța de judecată, în pofida negării învinuirii aduse, vinovăția inculpaților a fost demonstrată pe deplin, fiindu-le stabilite pedepse sub formă de închisoare pe termen de 8 și, respectiv, 9 ani.

Totodată, au fost privați de drepturi de a ocupa funcții și exercita activități legate de administrarea și gestionarea substanțelor a căror circulației este limitată pe un termen de 5 ani, cu încasarea în mod solidar din contul inculpaților a cheltuielilor de judecată.

Sentința pronunțată este cu drept de atac în condițiile legii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: