image
Sursa foto: cna.md

Instituțiile de drept din RM, la raport în fața delegației FMI; Au prezentat mersul anchetei privind frauda bancară

Procuratura Anticorupţie, Centrul Naţional Anticorupţie şi Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale au prezentat astăzi delegaţiei Fondului Monetar Internaţional un raport privind investigarea delapidării frauduloase a banilor din sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova.

În cadrul discuţiilor care au avut loc la sediul CNA, experţii FMI au fost informaţi „despre pârghiile şi instrumentele disponibile ale instituţiilor care au efectuat investigaţiile, dificultăţile întâmpinate în documentarea faptelor, dar şi posibilele soluţii pentru depăşirea unor blocaje de procedură, precum şi urgentarea recuperării bunurilor infracţionale”.

„Şedinţa a avut ca scop informarea obiectivă a partenerilor de dezvoltare despre volumul de lucru desfăşurat de instituţiile de drept din ţară în vederea deferirii justiţiei făptuitorilor fraudei şi recuperării banilor sustraşi” se precizează într-un comunicat.

Amintim că, Procuratura Generală a prezentat conducerii ţării un raport privind investigaţiile desfăşurate de către organele de anchetă referitoare la frauda din sistemul financiar-bancar.

Ancheta în aceste dosare a fost calificată drept una extrem de complicată, complexă şi fără precedent în practica instituţiilor de drept din Republica Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: