image
Sursa foto: Getty Images

Arabii vor să cumpere Manchester United: Suma incredibilă care va fi pusă la bătaie

Manchester United ar putea fi cumpărat de un consorțiu din Arabia Saudită, care ar vrea astfel să concureze cu investorii din Emiratele Arabe Unite ce au preluat-o pe rivala Manchester City. Conform cotidianului The Sun, omul care se află în spatele acestei tranzacții istorice este Prințul moștenitor Mohammad bin Salman, care ocupă și funcția de ministru al Apărării.

Mohammad bin Salman are 33 de ani și întreaga avere a familiei se ridcă la aproximativ 850 de miliarde de lire sterline. Prințul moștenitor își dorește ca Arabia Saudită să intre în forță pe piața fotbalului din Europa, după ce a făcut investiții masive în Formula 1 și Wrestling.

Dacă nu va reuși să cumpere tot pachetul de acțiuni de la copiii omului de afaceri american Malcom Glazer, decedat în 2014, Mohammad bin Salman ar fi dispus să achiziționeze o parte mai mică din acțiunile clubului englez.

Cu alte cuvinte, Mohammad bin Salman ar fi dispus să plătească trei miliarde de lire sterline pentru a prelua clubul Manchester United și pentru a intra astfel în competiție cu sauditul Mansour bin Zayed care deține Manchester City.

Man. United traversează un moment dificil în acest sezon, managerul portughez Jose Mourinho fiind la un pas de demitere. ”Diavolii” au suferit trei înfrângeri în primele opt etape din Premier League și se află abia pe locul 8, cu 13 puncte, la 7 în urma trioului Man. City, Chelsea și Liverpool.

Mourinho și-a salvat pentru moment postul după victoria cu Newcastle United, scor 3-2, în care United a revenit pe final după ce a fost condusă cu 2-0.

Potrivit Transfermarkt, lotul lui Manchester United are o valoare de 885 milioane de euro. Cel mai scump fotbalist este Romelu Lukaku, cotat la 100 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: