image
Sursa foto: jurnal.md

Cei mai mulți cetățeni cred că anularea alegerilor câștigate de Andrei Năstase e INCORECTĂ, iar vinovat e PD și Plahotniuc

Decizia de anulare a alegerilor pentru primăria Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, este incorectă, cred în jur de 60 la sută dintre cetățenii chestionați în cadrul sondajului sociologic Barometrul Opiniei Publice, realizat în noiembrie 2018.

La întrebarea „În luna iunie curent au fost anulate rezultatele alegerilor locale în municipiul Chișinău, iar primarul ales, Andrei Năstase, nu a mai fost numit în funcția de primar al municipiului Chișinău. Cum credeți, este corect sau incorect că primarul ales de chișinăuieni, Andrei Năstase, nu a fost numit în funcția de primar general?”, 58 la sută dintre cetățeni au răspuns „totalmente incorect” (26,6%) și „mai degrabă incorect” 21,8%. Totodată, doar 7,9% au răspuns că „mai degrabă corect” și numai 5,8% cred că alegerile au fost anulate „totalmente corect”.

Andrei Năstase BOPAndrei Năstase BOP

Totodată, respondenții au fost întrebați „cine, după părerea Dvs, se face vinovat de faptul că alegerile primarului general de Chișinău au fost anulate?”.

Cei mai mulți au răspuns că nu știu, după care cel mai frecvent răspuns a fost că „Partidul Democrat și Vladimir Plahotniuc, care controlează justiția în RM”.

Andrei Năstase BOPAndrei Năstase BOP

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: