image
Sursa foto: jurnal.md

O navă Air Moldova a fost REȚINUTĂ pe aeroportul Istanbul și nu i se permite decolarea spre Chișinău

O aeronavă din flota 9U, care aparține companiei Air Moldova, a fost reținută astăzi pe aeroportul din Istanbul. În aceste momente, navei nu i se permite decolarea spre Chișinău.

„Drept motiv pentru această acțiune a servit o datorie istorică, acumulată în perioada în care Air Moldova era companie de stat. Odată cu aplicarea măsurilor restrictive de operare a zborurilor, urmate și de deficitul de mijloace bănești cauzate de pandemia Covid-19, au fost suspendate plățile pentru datoria acumulată față de compania ce presta servicii de alimentare cu combustibil. Astfel, la 18 septembrie, după operarea cursei 9U745 KIV IST, nava A320 ERAXP a fost reținută la sol, fară a primi permisiunea de decolare spre Chișinău”, precizează Air Moldova.

Compania mai califică situația drept o „acțiune fără precedent în istoria activității Air Moldova”.

În momentul de față, managementul companiei duce un dialog cu reprezentanții companiei petroliere și ai aeroportului din Istanbul și pentru soluționarea cazului, susțin cei de la Air Moldova.

„Se depun toate eforturile, astfel încât situația creată sa nu influențeze orarul zborurilor companiei Air Moldova, iar pasagerii cursei IST KIV din 18 Septembrie 2020 vor fi transportați spre Chișinău pe 19 Septembrie 2020”, mai precizează Air Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: