image
Sursa foto: shok.md

DOC: Răspunsul Procuraturii la sesizarea Marinei Tauber privind implicarea soțului Zinaidei Greceanâi în frauda bancară

„Procuratura Anticorupție a confirmat că pe compania soțului Zinaidei Greceanâi a fost deschis dosar penal. Pe 9 octombrie Procuratura Anticorupție a dat un răspuns în scris prin care a confirmat acest fapt și mi-a comunicat că pe marginea acestui caz este pornită demult o cauză penală. Atenție: faptul nerestituirii unui credit de către soțul actualului speaker este confirmat și, în principiu, este demult cunoscut”, a declarat astăzi Marina Tauber, deputată din partea Partidului Șor.

De cealaltă parte, Procuratura Generală a venit cu precizări, menționând că Alexei Greceanîi nu este cercetat penal privind frauda bancară.

Într-un răspuns al procurorului adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție către Marina Tauber se spune că factori de decizie ai ÎCS „Alsvit-Vin” SRL sunt cercetați în legătură cu „dobândirea și gestionarea surselor financiare obținute din creditele de la Banca de Economii”.

După ce informația că soțul speakerului ar fi cercetat penal a fost tirajată în mediul online, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a precizat că pe numele lui Alexei Greceanâi nu există niciun dosar penal privind frauda bancară și că a fost admisă o eroare de interpretare.

docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: