image
Sursa foto: jurnal.md

COVID-19 // Două cazuri noi de deces în RM; Alte 80 de persoane se află în stare gravă

Un bărbat de 41 de ani și o femeie de 71 de ani au decedat ieri seara, numărul deceselor în urma infectării cu COVID-19 ajungând la 14 cazuri.

Bărbatul a decedat la Institutul de Medicină Urgentă. Acesta a fost internat pe 30 martie în stare gravă, cu pneumonie bilaterală, suspect la COVID -19, spune ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Femeia de 71 de ani este din Fălești și a fost internată pe 28 martie. Ministra susține că la momentul internării femeia a ascuns faptul că a intrat în contact cu nora sa care a revenit de peste hotare.

După decesul femeii, care a fost internată la spitalul din Fălești și a fost în contact direct cu medicul cardiolog, acesta a fost transferat într-o instituție specializată de COVID-19 din municipiul Chișinău, a anunțat Dumbrăveanu, dar fără a menționa dacă medicul a fost confirmat cu noul virus.

Din cele 752 de cazuri de infectare cu noul virus, 98 sunt de import, iar 654 cu transmitere locală. Dintre acestea, starea a 304 persoane este de gravitate medie, 250 sunt în stare satisfăcătoare iar 9 persoane sunt conectate la respirație artificială. Majoritatea sunt internați la Spitalul Clinic Republican.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: