„Sunt nişte lucruri ascunse care ne amintesc că a mai fost un proiect. Se urmăreşte legalizarea capitalului furat de la omeni sau din bănci. Ieri abia a părut şi avem o fost inclusă pe agenda în penultima şedinţă. Băgăm toate aceste proiecte ca să nu observe bine deputaţii. Cel mai corect este să excludem. Eu ştiu ce face majoritatea”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

Reforma fiscală anunţată de PD prevede unele reduceri de impozite, dublarea scutirii personale, dar și reducerea cotei TVA pentru unele servicii.

Documentul prevede reducerea impozitului pe venit pentru persoane fizice de la 18% la 12%, prin stabilirea unei cote unice; reducerea contribuției angajatorului la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat de la 23% la 18% ( se referă exclusiv la sectorul corporativ); dublarea scutirii personale, de la 11.280 de lei la 24.000 de lei.

Precizăm că reforma fiscală a fost criticată şi de vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, care a menţionat că prin adoptarea modificărilor se va asista la legalizarea banilor furaţi. „Pe fundalul mai multor inițiative de relaxare fiscală, guvernarea încearcă să distragă atenția de la încercarea ordinară de a legaliza banii furați din sistemul bancar cu achitarea 3% din suma legalizată. Adică, să facă ceea ce n-au reușit la finele lui 2016 cu legea privind amnistia capitalului”, a declarat vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.