image
Sursa foto: realitateadetulcea.net

Analist politic: „Există riscul ca alegerile de la 1 noiembrie să nu fie validate”

Alegerile prezidențiale de la 1 noiembrie organizate în plină pandemie riscă să nu fie validate din lipsa prezenței la vot. Unii cetățeni ar putea să refuze să iasă la vot din teamă că se pot infecta. De această părere este analistul politic Igor Boțan, care a declarat că o parte din cetățeni, care de altfel sunt bine informați și iau în calcul riscul infectării, riscă să nu se prezinte la birourile electorale.

„Există riscul ca alegerile să fie invalidate din cauza factorului pandemic, dar și din cauza neinteresului față de această campanie electorală. Votează pentru stânga, PSRM, cetățenii mai în vârstă sunt cei mai activi la vot, dar și cei mai expuși vulnerabilităților legate de Covid-19, însă sunt mai puțin informați. În localitățile rurale prezența la vot va fi mai mult sau mai puțin cea cu care ne-am obișnuit. În orașe oamenii sunt mai informați și s-ar putea ca acea parte de cetățeni disciplinați și informați despre riscurile covid-19, să fie mai reticenți față de necesitatea de a merge la alegeri, anume din motivul că le este frică pentru sănătatea lor. Eu am avut discuții cu mai mulți cetățeni de la care am auzit că sănătatea celor dragi este mai importantă ca participarea la alegeri”, a declarat Igor Boțan.

„Noi nu știm deocamdată în favoarea cui va juca acest factor pandemic, dar necesitatea de mobilizare există. Sincer vorbiind nu mi se întoarce limba să le spun oamenilor „,mergeți la vot” atât încât există acest risc pentru sănătate lor”, a mai adăugat Boțan.

Totodată, analiștii politici vorbesc despre o epuizare în rândul concurenților electorali, atât încât campaniile acestora se arată a fi cu mult mai pasive decât cele din ultimii ani.

„Candidații par a fi epuizați și se lasă pe o ureche în lipsa evenimentelor fierbinți” , a mai adăugat Igor Boțan.

Noutăţile partenerilor

comentarii: