image
Sursa foto: Jurnal.md

Iurie Roșca, obligat de instanță să-i prezinte scuze publice lui Valeriu Pasat

După 12 de la lansarea unor acuzații, fostul lider PPCD, Iurie Roșca, a fost obligat să prezinte scuze publice fostului ministru al Apărării, Valeriu Pasat.

Hotărârea vine după ce Roșca l-a învinuit pe Pasat, care a fost și director al Serviciului de Informații și Securitate, de lovitură de stat și tentativă de corupere, iar ultimul l-a atacat în instanță.

Iurie Roșca a lipsit de la pronunțarea deciziei. Avocatul său spune că va ataca hotărârea la Curtea de Apel Chișinău.

Pe de altă parte, avocatul lui Valeriu Pasat respinge învinuirea, iar Pasat afirmă că nu a comis nicio faptă dintre cele pe care i le-a incriminat Roșca.

În 2005, Valeriu Pasat a fost arestat pe Aeroportul Internațional din Chișinău, fiind învinuit că în timp ce executa funcția de ministru al Apărării și-a depășit atribuțiile de serviciu atunci când a semnat un contrat de vânzare a unui avion.

Potrivit Procuraturii Generale, el ar fi adus statului un prejudiciu de peste 55 de milioane de dolari. Un an mai târziu el a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Tot atunci, Iurie Roșca l-a acuzat de lovitură de stat și tentativă de omor. În 2007, Pasat a fost amnistiat, iar în 2009 a fost declarat nevinovat pe toate capetele de acuzare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: