image
Sursa foto: platformada.md

Reacția liderului PPDA, Andrei Năstase: „Cariera lui în spațiul public a luat sfârșit!”

Teama de schimbare care plutește astăzi în Republica Moldova este una profundă, care provoacă cel puțin insomnii celor care vor cu orice preț să-și păstreze puterea, iar unii își negociază, astfel, libertatea lor penală și vremelnică. Este declarația liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care a comentat acuzațiile recente ale fostului primar Dorin Chirtoacă la adresa sa.

„Este vizibil că tot mai mulți indivizi, astăzi în căutarea propriilor orizonturi (și aici mă refer la cei care au decis brusc să iasă în fața oamenilor și să le ceară votul) se împiedică în drumul lor spre desăvârșire personală și publică de numele meu. (...) Teama de schimbare care plutește astăzi peste toată Moldova este una profundă, care provoacă cel puțin insomnii celor care vor cu orice preț să-și păstreze puterea, iar unii își negociază, astfe libertatea lor penală și vremelnică”, a declarat Andrei Năstase, într-o transmisiune live pe pagina sa de facebook.

Copreședintele blocului ACUM Platforma DA și PAS a mai menționat că oamenii s-au obișnuit cu tertipurile regimului de a-i demoniza pe oponenți și pe toți cei care nu li se supun, iar linșajul mediatic e la ordinea zilei.

„Fake news are întotdeauna nevoie de o sursă. Acum este Chirtoacă, mâine poate fi altcineva! Fake news conține informație trunchiată, falsă. Exact așa se întâmplă acum, iar nepotul, asemenea mentorului său Ghimpu, aflat în agonie politică, face tot ce este omenește posibil pentru a nu pierde definitiv atenția publică, atenția oamenilor. Va vedea că prețul pe care îl plătește astăzi este prea mare; cariera lui în spațiul public a luat sfârșit. Ce spune astăzi Chirtoacă, Plahotniuc spune de peste 10 ani. O spune de fiecare dată când simte că-i pleacă pământul de sub picioare. (...) Ce nu a spus niciodată Plahotniuc și nu spune nici astăzi Chirtoacă este faptul că asupra acestei povestiri romanțate, așa cum a fost și este prezentată de fiecare dată, s-a pronunțat cu multi ani în urma CEDO printr-o decizie definitivă care condamnă regimul comunist. Care să fie motivul pentru care, despre un caz în care CEDO s-a pronunțat, acum foarte mulți ani, ar trebui ca și Chirtoacă să se pronunțe din nou? Motivul este miza uriașă pe care le au aceste alegeri și preţul mare pus de Plahotniuc pe libertatea lui penală. (...) Nimic, nici cea mai mare și halucinantă dezinformare de pe acest Pământ nu mai poate opri ceea ce se va întâmpla la finele lui februarie, în cabinele de vot”, a punctat Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: